patalenas
patalenas (üye)
İzmir / Amatör

Nikon D5100 - Tripod Sorunu

merhaba arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var, nikon d5100 makine aldim, ardindan bir heves tripod da aldim, ancak bu tripodların standart oldugunu sanıyordum, elimdeki Manfrotto MKC3-H01, yanlış bir alışveriş mi oldu , nikonun tripod gözü ufak kalıyor. manfrottonun başlığı değişebiliyor mu yoksa, ekstradan alınabiliyor mu? anlayacağınız çok çok amatörüm. Yardımcı olursanız sevinirim. tesekkurler..

Tarih: 17 Ocak 2014, 14:38 - İp: 176.***.**6.51
nikonfili
nikonfili (üye)
Yurtdışı / Amatör

standart onlar. tripodun üzerinde 2x3 ebatlarında bir parça var üzerinde de vida. onu çıkarıp vidayı makinenin altındaki yuvaya takıyorsunuz.

Tarih: 18 Ocak 2014, 08:46 - İp: 151.***.**2.69
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

tripod gözünün ufak kalması ne demek üzerindeki siyah koruyucu plastiği çıkaracaksın çevirerek , altındaki vida tam uyar ... yalnız bu tripod güzel olmasına rağmen daha çok kompactlar ve video kameralar için yapılmıştır. dslrlerin kit objektiften daha ağır objektiflerle birlikte taşımasında ağırlık sorunu çıkabilir... çünkü bildiğim kadarıyla o tripod maksimum 1.5 kg taşıma kapasitesine sahip... ağır slrlerde özellikle öne eğik olduğu zaman bu tripoddaki sabitleme tekerinin şıkıştırması kaymayı önleyemeyebilir VE KAYABİLİR. bu tripotun ikinci bir handikapıda son ayağının çok ince ve zayıf olmasıdır malesef o yüzden bunu açınca titreme artıyor.. ağır slrlerde kullanım açısından çok uygun olmaz.. Bu tripod genel olarak da titreşimsiz slr çekimleri için biraz hafif kalır kendi ağırlığı da oldukça az...

#buzlucam' tarafından 18.01.2014 14:22:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Ocak 2014, 12:09 - İp: 78.***.**3.169
  • 1