Fotoğraf ve fotoğrafçılık hakkında haberler, bilgiler ve tartışma platformu.
  Anasayfa Foto Haber Forum Foto Market Fotoğraf Galerisi Seri İlanlar Eğitim Fotoğraf Gezileri Reklam İletişim
film şeriti
  Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
23 Kasım 2024, Cumartesi
» Diyar Diyar Anadolu
 Doğal Yaşam
 İl İl Türkiye
 Kültürel Miraslarımız
 
 
» Fotoğrafça
Yeni Fotoğrafçıya Ağabey Tavsiyeleri
paperman2 yılda 1100 kadar yorum yapmışım ; 200-300 tanesi tahminimce beğeni , 800-900 tanesi acemilere yaptığım eleştirilerdir . Dönüp baksam , tüm yazdıklarım belki 10 maddenin etrafında döner, dolaşır .      Artık okurlar mı bilmem ama yeni makina almış , fotoğrafçılığa dün başlam...
Devamı »
 
» Doğal Yaşam
Anemone Coronaria
Anemone Coronaria
Anemon ya da Dağ lalesi, gelincik kadar yürük, lale kadar aristokrat değildir. katmerlisi olur, katmersizi olur. Pembesi, beyazı, moru, kırmızısı ile ...
Devamı>>>
 
» Aktif Üye/Ziyaretçi
Üye: tatli, (1)
Ziyaretçi:
 
Toplam Üye: 282604
Dün: 0
Bugün: 0

Sümela Manastırı - Maçka / Trabzon

Trabzon İline bağlı Maçka İlçesi sınırlarında bulunan Altındere Milli Parkı sınırları içerisinde yer alır. Manastırın denizden yüksekliği 1200 metreyi bulur.
Altındere Milli Parkı başlı başına turistik bir mekandır ve her fotoğrafçıya bolca malzeme sunar. Yalnızca manastırı görüp gelmek kanımca hem kendinize hem de milli parka hakısızlıktan başka bir şey değil.

Manastırın yapımı 13. yy' ye kadar uzanmaktadır. Trabzon Kommenosları Prensliği2nde III. Alexois döneminde manastırın önemi artmış ,Manastır bu dönemde ve daha sonraki fermanlarla zenginleşmiştir. manastır yörenin büyük fatih döneminde fethinden sonra da faaliyetlerini sürdürmüştür.
18.yy'de büyük bir onarım geçirmiş, pek çok duvar frekslerle süslenmiş, 19.yy'de ise yeni binaların ilave edilmesiyle manastırın büyüleyici manzarası pekişmiştir.
1916-1918 arasında bölgenin Ruslar'ca ele geçirilmesiyle manastıra el konmuş, manastır 1923 yılında tamamen boşaltılmıştır.
Hali hazırda manastırın restore çalışmaları sürmektedir (2007).

Manastıra nasıl gidilir?
uçakla ya da ülkemizin her yerinden otobüsle Trabzon'a ulaştıktan sonra manastıra varmak zor sayılmaz. şehir içinden sabah kalkan otobüs turları günlük olarak yapılmakta. Bu ilk alternatif.
Bir araç kiralayıp trabzon'dan 30km çekmeyen Maçka'ya, oradan 20 dakikada manastıra ulaşmak başka bir alternatif.
Trabzon-Erzurum(ya da Gümüşhane-Bayburt) minübüslerine binip Maşka'da inmek ve oradan manastıra geçmek başka bir alternatif. Milli park içinde bulunan tesislerde konaklama imkanı mümkün. Maçka içinde 5 yıldızlı bir de otel var. Maçka'ya yarım saat çeken Zigana dinlenme tesislerinde konaklamak gezinize başka bir boyut açar.
Sonuçta konaklama sorunu çekeceğinizi sanmıyorum .

Gönderen: Y. H. Aydın

Sümela Manastır... - Senol Denizseven
Sümela Manastırı
Sayfalar: 1 | 2
 
©Copyright 2002 - 2011